Hlavní obsah

Chci fanoušky zpátky na stadionech, až budeme připraveni, řekl prezident USA

Washington

Americký prezident Donald Trump řekl během sobotní telekonference lídrům nejvýznamnějších severoamerických soutěží, že doufá, že se jejich ligy po koronavirové krizi brzy znovu rozběhnou. A to s diváky na tribunách.

Foto: Tom Brenner, Reuters

Americký prezident Donald Trump řekl lídrům nejvýznamnějších severoamerických soutěží, že doufá, že se jejich ligy po koronavirové krizi brzy znovu rozběhnou.

Článek

"Chci fanoušky zpátky na stadionech, až budeme připraveni. Samozřejmě by to mělo být co nejdříve," řekl Trump sportovním lídrům, mezi nimiž byli komisionáři NFL, NBA, NHL, MLB a MLS či šéfové golfového okruhu PGA nebo organizace bojových sportů UFC.

"A vrátit se chtějí i fanoušci. Chtějí se dívat na basketbal, baseball, americký fotbal a hokej. Touží vidět své sporty. A chtějí jít na golfová hřiště a dýchat příjemný čistý čerstvý vzduch," dodal Trump.

Basketbalová NBA, hokejová NHL a fotbalová MLS přerušily své sezony v polovině března, baseballová MLB odložila plánovaný začátek na neurčito. Spojené státy americké mají nejvyšší počet případů nákazy koronavirem na světě, pozitivně testováno bylo více než 312 tisíc lidí a přes 8500 jich nemoci covid-19 podlehlo. Lékařští experti Bílého domu předpokládají, že i při dodržení nařízení zdržovat se doma může pandemii podlehnout 100 až 240 tisíc Američanů.

Přesto prezident Trump podle zdroje agentury AP během rozhovoru s šéfy soutěží uvedl, že věří v začátek nové sezony ligy amerického fotbalu NFL v plánovaném termínu 10. září. Jeho optimismus ale nesdílí například kalifornský guvernér Gavin Newsom. "Nepředpokládám, že k tomu v tomto státě dojde," uvedl.

Reklama

Související témata: