Hlavní obsah

Ronaldo zničen ve vlastní výzvě. Pokořila ho Semenyaová. A co česká mistryně světa?

Aktualizováno

Tohle hvězda Juventusu Turín asi nepředpokládala. Pětatřicetiletý Portugalec Cristiano Ronaldo nedávno ve spolupráci se svým sponzorem ohlásil instagramovou výzvu, která spočívá v tom, udělat za 45 sekund co nejvíce sklapovaček. Prvenství v pomyslném souboji na dálku ale fotbalistovi dlouho nevydrželo. Dost výrazným rozdílem ho totiž překonala atletka Caster Semenyaová.

Foto: Profimedia.cz

Hvězda Juventusu Turín Cristiano Ronaldo.

Článek

Dvojnásobná šampionka z letních olympijských her v Londýně a Riu se v neděli zapojila do Ronaldovy sklapovačkové výzvy a připsala si drtivý triumf. Zatímco Ronaldo dokázal v 45 vteřinách udělat 142 opakování, jihoafrická závodnice jich zvládla 176.

„Ahoj lidi, díky Cristianovi za jeho výzvu. Bestie do toho dala všechno, takže jsem dokázala udělat 176 sklapovaček za 45 sekund. Na neděli to není špatné," napsala k videu na Instagram Semenyaová.

Cílem projektu je podpořit zdraví a kondici lidí navzdory omezenému prostoru pro sportování. V minulých dnech se přidal i fotbalista Manchesteru United Bruno Fernandes, který dosáhl na metu 117 opakování. Ronaldův kolega z Juventusu Blaise Matuidi jich udělal 144.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Caster Semenyaová během Kontinentálního poháru v Ostravě.

Do obývákové výzvy s hashtagem #nikelivingroomcup se prozatím zapojily stovky sportovců a fanoušků po celém světě. Zatím se zdá, že sesadit z první příčky královnu osmisetmetrových tratí bude hodně obtížné.

Neuspěla ani dvojnásobná česká mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová, která stihla 124 opakování.

Reklama

Související témata: