Hlavní obsah

Juniorské pozemkářky skončily na domácím ME páté

PRAHA

Konečnou pátou příčku obsadily české reprezentantky na juniorském mistrovství Evropy v Praze. V utkání s Ukrajinou sice téměř hodinu nakukovaly do semifinále, ale nakonec podlehly 2:4 a čekal je poslední duel o umístění na turnaji. V sobotu stačilo mladým Češkám proti Walesu remizovat, a po konečném výsledku 2:2 tak skončily páté.

Článek

V prvním poločase se Češky jen pozvolna dostávaly do potřebného tempa a tým podržela dvěma výbornými zákroky gólmanka Baštová. První šance našeho týmu se zrodila po spolupráci Reichlové a Capouchové, z následného trestného rohu vystřelila Adéla Mejzlíková a z dorážky skórovala na 1:0 kapitánka Tereza Mejzlíková. V poslední minutě se však dočkaly i soupeřky a srovnaly na poločasových 1:1.

Po přestávce začaly lépe české juniorky, ve 42.minutě vrátila vedení na naši stranu Adéla Mejzlíková, ve slibných šancích se objevily i Bížová a Haklová, A.Mejzlíková nastřelila tyčku branky.Vedení však naše juniorky neudržely a Wales znovu vyrovnal po rychlém brejku do otevřené obrany. Když se stav utkání nezměnil ani po závěrečném trestném rohu našich barev, duel skončil spravedlivou remízou, která znamená pro Česko pátou příčku před Ruskem a Walesem.

Finále se neslo ve velmi opatrném a taktickém duchu. Francouzky trpělivou obranou znepříjemňovaly snahu Skotek o střely na branku a svým jediným zásahem patnáct minut před koncem dokázaly zvítězit 1:0.

ME juniorů v pozemním hokeji - ženy:
Finále:
Francie - Skotsko 1:0 (0:0),
o 3. místo:
Ukrajina - Polsko 4:2 (1:0),
skupina o udržení:
Česko - Wales 2:2 (1:1).
Konečné pořadí:
1. Francie, 2. Skotsko, 3. Ukrajina, 4. Polsko, 5. Česko, 6. Wales, 7. Rusko.

Reklama