Hlavní obsah

Boxer Konečný porazil na galavečeru v Brně Brazilce Santose

Pouze čtyři kola vydržel šestatřicetiletý Brazilec Luis August dos Santos na galavečeru profesionálního boxu v brněnském Boby centru vzdorovat Lukáši Konečnému. Pro českého boxera bylo úterní utkání přípravou na podzimní souboj o titul mistra světa organizace WBO.

Článek

Konečný se poprvé ve své profesionální kariéře představil v Brně, odkud pochází. Po zahřívacím prvním kole přidal postupně na důrazu svých útoků, na jeho rychlé výpady nestačil Brazilec reagovat a postupně mu docházely síly. Ve čtvrtém kole byl Dos Santos po spršce tvrdých úderů počítán. Vydržel ještě do přestávky a potom utkání vzdal.

"Neměl jsem připraven žádný scénář, Brazilce jsem vůbec neznal. Chtěl jsem však utkání v každém případě ukončit před limitem. Dos Santos ale neboxoval rozhodně špatně, byl kvalitním soupeřem v rámci dobré přípravy. Čtyři kola byla akorát," řekl ČTK po utkání Konečný, který si byl vědom rizika v případě porážky.

"Věděl jsem, že si nemohu dovolit prohrát. Klesl bych na žebříčku a Sergeje Dzinziruka bych nemohl potom v souboji o titul mistra světa vyzvat. Nebyl jsem ale před utkáním nervózní. Ale vlastně mě trochu znervóznělo, že jsem před utkáním nechodil tolikrát na záchod jako před jinými utkáními," dodal Konečný.

Přípravný zápas zvolil hlavně proto, aby se udržel v tréninku i ve váze. "Doba do zápasu je hodně dlouhá, proto jsem tuto možnost uvítal. I když na druhé straně vím, že jsem tím Dzinzirukovi nabídl výhodu, že toho o mě bude nyní vědět více," poznamenal Konečný. Ve své profesionální kariéře odboxoval v Brně jubilejní 40. zápas. Jeho bilance je 37 vítězství a tři porážky.

Hlavní vrchol večera, kterým bude zápas o internacionální titul organizace WBF mezi českými boxery Michalem Bilakem a Jindřichem Veleckým, začne ve 22:45.

Reklama

Související témata: