Hlavní obsah

Judista Ježek si přípravu na OH zpestřil turnajem, který vyhrál

PRAHA

Tři dny před odletem na olympiádu v Pekingu se český judista Jaromír Ježek představil na turnaji v Praze. Jeden z medailových adeptů ve váhové kategorii do 73 kg předolympijský turnaj Pavla Rejchrta, který byl uspořádaný hlavně kvůli němu, vyhrál. Nyní se již může plně soustředit na sobotní odlet do Číny a následné olympijské boje, které jej čekají v pondělí 11. srpna.

Článek

Ježkův trenér Zdeněk Kasík přišel s ideou uspořádat pro svého svěřence předolympijský turnaj hlavně proto, že se mu v minulosti několikrát podařilo zazářit na druhém turnaji v rychlém sledu. V říjnu loňského roku neuspěl na mistrovství světa Riu de Janeiro, ale o týden později triumfoval na Světovém poháru v Birminghamu. Podobně dopadl i letos v únoru, kdy krátce po nezdaru v Paříži vyhrál SP ve Vídni.

"Právě proto jsme se s trenérem dohodli, že to zkusíme a uděláme turnaj v Praze. Kdyby to vyšlo, bylo by to super," řekl Ježek.

Jeho středečními soupeři byli slovenský judista Jozef Krnáč, držitel stříbrné medaile z olympijských her v Aténách, a čeští reprezentanti Jaromír Musil s Tomášem Veselým. A Ježek všechny tři porazil. "Všichni se dobře známe, takže šlo hlavně o to, kdo udělá první chybu. Byla to spíše taktická bitva," uvedl nejlepší český judista současnosti.

Turnaj mu vedle aktuální prověrky formy sloužil i jako důvod ke snížení hmotnosti do předepsaného limitu 73 kg. "Abych byl připraven. Přece jen shazuju docela dost, sedm osm kilo, to ve světové špičce moc lidí nedělá," přiznal Ježek, jenž se nakonec vyhnul i případnému zranění. "Měli jsme z toho trochu obavu, ale vše je dobré," oddechl si judista Sokola Vršovice.

Reklama