Hlavní obsah

Rakouská triatlonistka je podezřelá, že chtěla uplatit laborantku

Špičková rakouská triatlonistka Lisa Hütthalerová je podezřelá z toho, že se pokoušela uplatit pracovnici antidopingové laboratoře. Čtyřiadvacetiletá reprezentantka podle deníku Kurier nabídla laborantce 20 000 eur, když analýza jejího B-vzorku dopadne negativně.

Článek

Dvojnásobná mistryně Evropy do 23 let v duatlonu Hütthalerová měla v květnu pozitivní dopingový test na EPO a podle vyšetřovatelů si chtěla za úplatu zajistit, aby z druhé kontroly vyšla "čistá". I když její právník pokus o úplatek odmítá, státní zástupce ve městě Wiener Neustadt se už začal případem zabývat. Triatlonistce hrozí šest měsíců až pět let vězení.

Pravidelná účastnice Světového poháru Hütthalerová byla považována za jasnou kandidátku týmu pro olympijské hry v Pekingu. Ještě před dopingovým skandálem národní triatlonový svaz vyšetřoval její roli při nehodě na kole reprezentační kolegyně Kate Allenové během Světového poháru na Novém Zélandu. Nezjistil však, že by Hütthalerová měla na těžkém pádu své rivalky nějaký podíl.

Reklama