Hlavní obsah

O víkendu se poběží dostihy v Kolesách a v Karlových Varech

PRAHA

Dostihový víkend v Česku obsahuje i tentokrát dva mítinky, a to v Kolesách a v Karlových Varech. Zatímco sobotní Kolesa se soustředí především na překážkovou scénu, nedělní Karlovy Vary budou hlavně rovinové.

Článek

Vrcholem odpoledne v Kolesách bude Cena firmy J. Bareš (4700 m, 50.000 korun), v níž se objeví loňský účastník Velké pardubické Harry the Beaver (am. Horčička). Ten ovšem není favoritem, dostih by měli vyhrát spíše Kobuz (Váňa ml.) nebo Cipísek (Šimůnek).

Karlovarské odpoledne nemá na programu ani jeden dostih nejvyšší kategorie, Cena společnosti Telefónica na 2000 m o 85 000 korun ale přivede na start řadu elitních koní. Mezi nejlepšími mají zkušenosti Hard Warrior, Hefners Choice i Dantes Peak, největší pozornost ale poutají návraty dvou rekonvalescentů, kteří v dostizích přes rok nestartovali.

Zatímco Diamond King trenéra Čestmíra Olehly loni pro zranění předčasně ukončil sezonu v pozici spolufavorita Českého derby, Normen ze stáje Yoko vyhrál před rokem Smolíkův memoriál, ale od června už neběhal.

Normen je přihlášen do říjnové pařížské Ceny Vítězného oblouku a trenér Zdeno Koplík věří, že ji může stihnout. "Nyní plánujeme takové rozběhání, poté by dostal ostrý start, který by ukázal, jak na tom opravdu je. Kdyby to bylo dobré, do Paříže bychom odjeli, Normen je skutečně kvalitní kůň, pokud mu drží zdraví," uvedl Koplík.

Dalším významným dostihem v Karlových Varech bude Cena Masise (1200 m) pro elitu dvouletých koní. V ní by měl být favoritem Arcibaldo, další z Olehlových svěřenců.

Reklama