Hlavní obsah

Myslel jsem si, že jsem nezničitelný, napsal. Za pár dní zemřel a rozplakal svět

New York/Praha

Sportovní svět zasáhla tragédie. Boj s koronavirem prohrál v osmačtyřiceti letech známý fotograf Anthony Causi, jenž pracoval pro New York Post. Respektovaný expert přitom jako poslední příspěvek na svém Instagramu umístil fotografii z nemocnice, kdy dýchá za pomoci přístrojů. Těžkou chvíli umocnil i jeho dojemný vzkaz, který rozplakal celý New York.

Foto: Sport.cz

Tragédie, která rozplakala Ameriku. Legendární fotograf Anthony Causi prohrál svůj boj o život.

Článek

Respektovaný expert, který má talent. Obrovská osobnost, kterou milují kluby i fanoušci. To všechno byl Anthony Causi. „Nikdy jsem si nemyslel, že se mi stane něco podobného. Myslel jsem, že jsem nezničitelný," napsal nedlouho před svou smrtí na sociální sítě. Za pár dní svůj boj o život v univerzitní nemocnici North Shore prohrál. Zanechal po sobě manželku Rominu, pětiletého syna Johna a dvouletou dceru Miu.

Do nemocnice musel kvůli zhoršení zdraví už 22. března, nikdo ale v tu chvíli netušil, že celý příběh skončí tragicky. Proto teď pláče sportovní svět a smutek zalil snad všechny kluby v New Yorku. Stejně jako redakci, pro kterou Causi pracoval. „Byl to náš kolega, náš přítel. Skvělý novinář," prohlásil Stephen Lynch, šéfredaktor The Post.

„Byl to jeden z nejlepších sportovních fotografů v New Yorku, který zachytil všechny hlavní momenty posledních 25 let. Měl respekt těch, co fotografoval a obdiv těch, s nimiž pracoval," dodal s tím, že celá redakce sdílí zármutek rodiny a jeho nejbližších.

„Bez Anthonyho už nebude naše redakce taková jako dřív," uvedl šéfredaktor listu v článku o skonu legendárního fotografa, který vyšel v černobílém provedení. Zesnulý Anthony Causi fotil kluby Yankees, Mets, Giants, Jets, Knicks, Rangers.

„Měl obrovské srdce. Lidé ho milovali. A miloval svou práci, nikdy mu nestačilo, že by měl druhou nejlepší fotografii toho dne, on chtěl mít tu nejlepší," složil poklonu zesnulému fotografovi Jason Zillo, viceprezident Yankees pro komunikaci. Podobně hovořily i zprávy dalších sportovních gigantů z New Yorku. „Ve své práci byl jedním z nejlepších na světě," stálo třeba v prohlášení slavných Rangers.

Reklama

Související témata: