Hlavní obsah

Florbalisté Vítkovic na Evropský pohár nepostoupili

Florbalisté Vítkovic se neprobojovali do hlavního turnaje Evropského poháru, když v přímém souboji o jediné postupové místo z kvalifikace v Helsinkách podlehli favorizovanému domácímu týmu Tapanilan Erä 1:5. Čtyřmi góly se v dresu vítězů zaskvěl Lauri Kapanen. Ostravané obsadili po sobotní výhře nad švédským Floorball Köniz druhé místo.

Foto: Sport.cz

Předzápasový rituál florbalistů SSK Vítkovice - ilustrační foto

Článek

Finové se dostali do vedení v polovině úvodního dějství, když se 12 vteřin před vypršením Janečkova trestu prosadil v přesilové hře Kapanen. V 23. minutě se prosadil Estonec Kivi a za 13 minut zvýšila na 3:0 opět finská hvězda. Vítkovice sice 54 sekund před koncem druhého dějství snížily díky Hanicovi, ale Finové si bez potíží pohlídali postup a ještě zvýraznili skóre. Nejdříve v 42. minutě dovršil Kapanen hattrick a za deset minut svou čtvrtou trefou uzavřel účet utkání.

Tapanilan Erä bude v hlavním turnaji od 8. do 12. října ve švýcarském Winterthuru hrát ve skupině B se švédským Warbergem, SSV Helsinky a norským Sarpsborgem, který postoupil minulý týden rovněž z kvalifikace. V "áčku" se představí český mistr Tatran Střešovice, obhájce triumfu AIK Stockholm, SV Wiler-Ersigen ze Švýcarska a vítěz další kvalifikační skupiny, jež se hraje nadcházející týden v Bratislavě.

Tapanilan Erä - 1. SC SSK Vítkovice 5:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branky: 10., 36., 42. a 52. Kapanen, 23. Kivi - 40. Hanic. Rozhodčí: Bengtsson, Polverari (oba Švéd.). Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 423.

Reklama

Související témata: