Hlavní obsah

Royal Mougins našel přemožitele v italském dostihu

Nejlepší český překážkový kůň současnosti Royal Mougins přišel po osmi vítězstvích o neporazitelnost. V italském Meranu se musel svěřenec Františka Holčáka sklonit před dalším českým koněm Paracchinim, kterého připravil trenér Josef Váňa pro svého syna Josefa mladšího.

Článek

Paracchini vyhrál Premio Azienda di Soggiorno na 3500 metrů o 26 000 eur s převahou čtyř délek před Royal Mouginsem, jehož vedl zkušený Brit P. A. Johnston. Třetím místem završil český triumf Trewir trenéra Radka Holčáka.

Čtyři vítězství nasbíral o víkendu na německých drahách vedoucí muž tamního šampionátu rovinových žokejů Filip Minařík. Dvakrát uspěl v sobotu v Halle a dnes vyhrál dva dostihy v Düsseldorfu. Minařík má v čele německého šampionátu náskok šesti prvenství před obhájcem Eduardem Pedrozou z Panamy. Další dvě výhry ztrácí Nizozemec Adrie De Vries.

Mítink v Gothe přinesl výhry dalším Čechům v sedle Tomáši Bitalovi a Janu Palíkovi, zatímco český trenér Martin Rulec vyhrál zásluhou Ashantee největší dostih mítinku v Brémách, Cenu klisen na 2200 metrů o 50 000 eur.

Reklama

Související témata: