Hlavní obsah

Horolezecký festival v Teplicích nad Metují slaví 25 let

PRAHA

Celkem jednatřicet snímků ze třinácti zemí bylo vybráno do hlavní soutěže letošního Mezinárodního horolezeckého filmového festivalu, který se letos již po pětadvacáté koná od 28. do 31. srpna v Teplicích nad Metují. Vedle možnosti setkání s řadou osobností (nejen) z lezeckého světa proto nebude chybět ani vzpomínka na Miroslava ‘Lanče‘ Šmída, který před čtvrtstoletím festival založil.

Foto: Petr Cihelka pro Sport.cz

Kinosál v Teplicích nad Metují bude Mezinárodní horolezecký filmový festival hostily Teplice nad Metují už pojednadvacáté.

Článek

Festival tradičně odstartuje ve čtvrtek, součástí zahájení bude také vzpomínková projekce na jednoho z velikánů světového horolezectví, Sira Edmunda Hillaryho, který zemřel letos v lednu. Na ‘Lanče‘, jenž tragicky zahynul v roce 1992 v Yosemitech, se bude vzpomínat v sobotu večer před koncertem skupiny Mňága a Ždorp.

Ani letos nebude na festivalu chybět řada známých tváří. V pátek se o zážitky z úspěšné expedice na Dhaulágiri a Makalu podělí Radek Jaroš se Zdeňkem Hrubým, v sobotu se při besedě s diváky představí špičkový slovenský horolezec Dodo Kopold. Hostem festivalu bude také vynikající britský lezec Andy Earl, který v pátek představí svou diashow a v sobotu si nenechá ujít tradiční závod Českého poháru v boulderingu.

Sportovně naladění návštěvníci letos mohou poprvé změřit síly v sobotním fotbalovém turnaji, pro příznivce běhu je opět na neděli dopoledne připraven tradiční Bufo cross - běh Teplickými skalami. Chybět nebude ani stále populárnější soutěž v chůzi po slackline. Kompletní informace o festivalu, včetně filmové nabídky a cenách vstupného najdete na nových webových stránkách www.horolezeckyfestival.cz.

Reklama

Související témata: