Hlavní obsah

Sáblíková obhajuje titul na mistrovství ČR v in-line půlmaratonu

BRNO

Rychlobruslařská šampiónka Martina Sáblíková bude hlavní postavou sobotního mezinárodního mistrovství České republiky v půlmaratónu na in-line bruslích, které se uskuteční na dvoukilometrovém okruhu na Brněnském výstavišti. Obhájkyně titulu se představí v létě na in-line bruslích poprvé, neboť se v přípravě výrazně zaměřila na rychlobruslení.

Článek

V kategorii mužů doplní české startovní pole dvě zahraniční hvězdy Němec Daniel Zschätsch a Francouz Mathieu Grandgirard, který vyhrál v Brně před rokem maraton. "Z českých závodníků má největší naději na úspěch mistr republiky v maratonu Matěj Krupka," uvedl na dnešní tiskové konferenci ředitel závodu Milan Krška. V hlavním závodě kategorie elite změří síly stovka bruslařů.

Největšími soupeřkami Sáblíkové budou tréninková kolegyně Andrea Jirků a rychlobruslařka na krátké dráze Kateřina Novotná, která získala v červnu titul mistryně republiky v in-line maratónu.

Na rozdíl od minulosti loňská Sportovkyně roku značně omezila letní závody. Sáblíková startovala pouze začátkem července na cyklistickém mistrovství republiky. Po něm už následovala suchá příprava střídavě v Itálii a v domácích podmínkách kombinovaná s pobytem na umělých ledových rychlobruslařských drahách v Německu.

Půlmaratón je součástí brněnských Slavností sportu a zdraví. V programu jsou i bruslařské závody mládeže, handbike půlmaraton tělesně postižených sportovců a sportovní akce pro veřejnost.

Reklama