Hlavní obsah

St. Leger vyhrál nečekaně Urodos

PRAHA

Překvapivým vítězem Tattersalls St. Leger v pražské Chuchli se stal kůň Urodos s mladým jezdcem Jakubem Pavlíčkem. Pátý dostih sezóny v neděli vyhrál reprezentant stáje DS Dvorce suverénně s náskokem tři a čtvrt délky v druhém nejrychlejším čase historie.

Článek

"Pro naši malou stáj je to samozřejmě životní úspěch. Je skvělé, že se nám to povedlo právě s tímhle koněm, který si drží vysokou třídu po celou sezónu," řekl novinářům trenér Pavel Tůma.

Za Urodosem doběhli v dostihu na 2800 metrů dotovaném jedním milionem korun slovenský soupeř All About Sam, další překvapení Vadeona a vítěz Českého derby Tullamore.

"Se startovním číslem jedna jsem se dostali velmi brzy na dobrou pozici v závěsu vedoucích koní a to rozhodlo," liboval si vítězný Pavlíček po životním dostihu. "Když jsem viděl, že Magic Slipper slábne, rozhodl jsem se vzít průběh dostihu do ruky a už jsme neměli problém. V závěru na nás soupeři tlačili, ale Urodos udržel poměrně komfortní náskok," dodal Pavlíček.

Výsledky:
Tattersalls St. Leger (2800 m, 1 milion Kč): 1. Urodos (Pavlíček, trenér Tůma, majitel DS Dvorce), 2. All About Sam, 3. Vadeona. Výrok: 3 1/4- krk-krk. Čas: 2:56,52 min.
Rámcové dostihy:
I. Aurevoir (ž. Žalud)-Funny Valentine-Vespehar,
II. Efezia (Sedlář)-Nikaska-O´Key,
III. Ediggio (ž. Chaloupka)-Loreo-Amarantha,
V. Cenná Panenka (ž. Janáček)-Rabbit Well-Rikkula,
VI. Spring Lady (Koplíková)-Sekundat-Realta,
VII. Hippiate (žák Verner)-Arcykniezna Xian-Benafi.

Reklama