Hlavní obsah

Stolní tenista Korbel počtvrté triumfoval na Prague Open

PRAHA

Už počtvrté v devítileté historii Prague Open triumfoval na největším domácím turnaji ve stolním tenisu Petr Korbel. Ve finále v pankráckém hotelu Oáza dokonce v neděli porazil žebříčkově lépe postaveného Čchen Wej-singa z Rakouska.

Článek

„Po prohraném prvním setu se mi dařilo vnutit mu svůj styl hry. Po zářijové změně pravidel pro lepení potahů to byla důležitá zkušenost,“ líčil Korbel, jenž předtím zastavil i tažení dvojnásobného vítěze turnaje Dimu Prokopcova. Z Ukrajiny pocházející 28letý hráč pražského El Ňina se za stolem ukázal poprvé od letního přidělení českého občanství.

Příjemně překvapil Luboš Jančařík, který získal skalp mistra Evropy ve čtyřhře Němec Fejera-Konnertha a v semifinále měl proti rakouskému obranáři čínského původu dva setboly. Nakonec ale odešel poražen bez zisku setu: „Složitě jsem hledal účinnou taktiku na jeho styl.“

Turnaji žen při slabší účasti z ciziny dominovaly české reprezentantky. „Proti velké domácí rivalce Vacenovské jsem nečekala až tak hladkou finálovou výhru, o to větší radost z ní na startu sezóny mám,“ líčila Renata Štrbíková.

Muži - semifinále: Čchen Wej-sing (Rak.)–Jančařík 3:0 (9, 5, 11), Korbel–Prokopcov (všichni ČR) 3:1 (-6, 4, 11, 4), finále: Korbel–Čchen Wej-sing 3:1 (-13, 5, 9, 6). Ženy - semifinále: Štrbíková–Bartošová 3:1 (8,-9, 7, 6), Vacenovská–Smištíková (všechny ČR) 3:1 (5,-11, 3, 2), finále: Štrbíková–Vacenovská 3:0 (8, 10, 3).

Reklama