Hlavní obsah

Se začátkem NHL v Praze dojde k přejmenování televize Galaxie Sport

PRAHA

Od 4. října letošního roku obleče placený televizní kanál Galaxie Sport nový kabát. Při příležitosti zahajovacího duelu hokejové NHL v Praze dojde k přejmenování na Nova Sport. Diváci se mohou těšit rovněž na nový grafický design. "Na přejmenování pracujeme devět měsíců a nejedná se o překotný krok," sdělil na tiskové konferenci v pražském Hotelu Interkontinental ředitel Nova Sport Marek Kindernay.

Článek

"Čtvrtého října dojde k oficiálnímu přejmenování na Nova Sport. Chceme oslovit celou republiku a na Slovensku bude vysílat kampaň televize Markíza," uvedl na oficiálním setkání se zástupci médií tiskový mluvčí Michal Klouda. "Ohledně programu na Premiere Prague zatím nemáme nic potvrzené," přidal Klouda.

Pokud dojde k dohodě s nově vzniklou Kontinentální ligou, pak by mohli diváci sledovat rovněž duely z této prestižní hokejové soutěže. "Jednání o KHL jsou velmi složitá a ruští kolegové mají pocit, že jejich liga je již stejně prestižní jako NHL, což se promítá na ceně," poodhalil Kindernay složité námluvy na vysílací práva. "Ohledně ceny se hodně lišíme," přidal.

Kromě změny názvu stanice čekají diváky další překvapení. Na novém logu je znát návaznost na původní program a současně spojení s televizí Nova. Obal programu bude tvořit kolem 150 grafických znělek a předělů. Součástí změn je nová hudba od Michala Dvořáka. "Důvodem přejmenování byl průzkum mezi diváky, který ukázal, že špatná nálepka mezi Novou a sportem je již pryč, a proto jsme se rozhodli k tomuto spojení," komentoval krok ředitel TV Nova Petr Dvořák.

Diváci mohou sledovat zpravodajský program Sport 21

"Z loga je vidět návaznost na Galaxii, ale dojde ke kompletní změně grafického programu," prozradil Kindernay. "Galaxie urazila velký kus cesty. Velkou devizou je tým lidí, který jsme přestěhovali do Prahy," přidal k budoucímu přejmenování Galaxie na Nova Sport.

Kromě tradičních přenosů z hokejové NHL či nejvyšší anglické fotbalové ligy Premier League budou diváci obohaceni o utkání anglického fotbalového poháru FA Cup či anglické fotbalové reprezenatace. Novinkou budou duely z francouzské Ligue 1, zápasy FC Barcelona z letošního ročníku Champions League nebo španělské Primera Division. Téměř 1,5 miliónu předplatitelů bude moci sledovat také nový sportovní zpravodajský program Sport 21.

Z technického hlediska budou sportovní přenosy vysílány ve formátu 16:9, některé magazíny zůstanou ve formátu 4:3. "Vysílání v HD rozlišení připravujeme až od příštího roku," doplnil Kindernay.

"Výborně je pro nás málo a chceme, aby Nova Sport fungovala ještě lépe než Galaxie," doufá Dvořák v úspěšné pokračování sportovního kanálu. "Neplacený kanál neplánujeme, protože ekonomický model zatím funguje dobře a má velmi dobré výsledky," dodal.

Reklama

Související témata: