Hlavní obsah

Krasobruslař Verner sází na tango, hudbu si vybral sám a rychle

Sázka na tango by měla krasobruslaři Tomáši Vernerovi pomoci udržet se v evropské špičce a bojovat o obhajobu titulu kontinentálního šampiona. Hudbu ke své nové volné jízdě si dvaadvacetiletý český reprezentant dokonce vybral sám a v rekordně krátkém čase.

Článek

"Je sestříhaná ze čtyřech různých skladeb. Normálně trvá její výběr týdny i měsíce, ale já to zvládl za čtyři hodiny, což byl rekordní čas. Oslovila mě, proto to bylo tak rychlé," řekl Verner v nedávném rozhovoru s novináři v Praze.

Na nové jízdě začal společně se svými trenéry v čele s Vlastou Kopřivovou pracovat už koncem května, ale to hlavní jej teprve čeká. "Teď došíváme kostýmy, aby to vše dobře vypadalo. A na mně bude, abych ji napiloval," uvedl rodák z Písku, jenž chce být maximálně připravený už na první závod Grand Prix, který jej čeká v listopadu v Pekingu. "Aby to nebylo jako loni, kdy jsem si to první Grand Prix jen oťuknul a byla to katastrofa," podotkl Verner.

Verner začal trénovat salchowa

V nadcházející sezóně by český reprezentant rád předváděl náročnější jízdy než doposud, proto prý začal trénovat i druhý čtverný skok - salchowa. "Chci postrašit i soupeře. Minimálně v tréninku jim chci ukázat více čtveráků," řekl Verner, jenž doposud skákal čtverný toeloop. Salchowa ale neplánuje do svých programů zařadit. "Na začátku určitě ne. Uvidíme v sezóně," uvedl Verner, jenž jen mírně upravil svůj krátký program.

Člen Bruslařského klubu České Budějovice doufá, že se v příštích měsících projeví náročný tréninkový program, který v létě absolvoval. Zúčastnil se exhibičního seriálu a krasobruslařské školy iceDome, se kterou cestoval po Evropě.

Verner: Vnímám je jako klasické tréninky

"Z mého pohledu to byly ale klasické tréninky. Mám zvýšené objemy ledu a ve všem nám vycházejí vstříc. Kolem nás je jen skupina lidí, kteří koukají, jak trénujeme my," řekl Verner, společně s Italkou Carolinou Kostnerovou hlavní tváře celého projektu. Více práce měla jen jeho trenérka Kopřivová, která se věnovala i dalším krasobruslařům. "Pro ni to bylo náročné. Od rána do večera neslezla z ledu," podotkl.

Nyní se Verner v Praze věnuje hlavně škole a příští týden odjede do Oberstdorfu, kde jej čekají další tréninky a od 25. září i první závod. Následuje klání v Rakousku a poté již Grand Prix, ve kterém se vedle Číny představí i v Rusku. "S rozlosováním nemám problém. Jen bych rád jel v Japonsku, kde se mi líbí a ještě jsem tam snad nejel závod, který bych zkazil. S tím se ale nedá nic dělat. Pojedu do Číny a do Ruska," řekl.

V minulých týdnech se Verner "zviditelnil" i svým vztahem se zpěvačkou Lucií Vondráčkovou. Už se o něj tak nezajímají jen sportovní novináři. "Když se to objevilo v novinách, tak mě to nijak nezasáhlo. Fotky nelžou, jsou jaké jsou. Jen mě mrzelo, co se psalo. Všechno nebylo pravda. S tím se ale nedá nic dělat. Soudit se s nikým nebudu," podotkl Verner. O svém soukromí ale jinak nechce mluvit. "Já jsem hlavně sportovec, tak se bavím o sportu a ne o svých vztazích," řekl jasně.

Reklama

Související témata: