Hlavní obsah

Konečný se v říjnu s Dzinzirukem o titul mistra světa neutká

PRAHA

Odvetný zápas českého profesionálního boxera Lukáše Konečného o titul mistra světa organizace WBO lehké střední váhy s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem se v říjnu neuskuteční. Místo Konečného, který s úřadujícím světovým šampiónem v dubnu v Drážďanech podle řady odborníků nespravedlivě prohrál, se s Dzinzirukem v Německu utká Joel Julio z Kolumbie.

Článek

"Oficiálně to vím asi týden. Prostě to tak je. Organizace WBO mu vybrala k obhajobě Kolumbijce, a pokud nechce o titul přijít, tak do toho zápasu musí jít," řekl Konečný Deníku.

V minulých týdnech to přitom vypadalo, že s Dzinzirukem bude boxovat bývalý český úspěšný amatérský boxer. Problémem ale bylo, že zástupci obou boxerů nepodepsali smlouvu o vzájemném souboji. "Nedá se nic dělat. Nikdo ale nic nezanedbal," uvedl třicetiletý Konečný, který věří, že se s Dzinzirukem přece jen ještě utká. Pokud Ukrajinec vyhraje, mohli by se prý utkat v únoru.

Konečný, který má na svém kontě 37 vítězství a tři porážky v profiringu, tak nyní bude ve spolupráci se svým manažerem Ulfem Steinforthem jednat o náhradním programu. Rád by brzy boxoval. "Ještě ale nevím kdy a s kým. Sice jsem přišel o důležitý zápas, ale chuť do tréninku mi to nesebralo. Prostě se to stalo," dodal Konečný.

Reklama

Související témata: