Hlavní obsah

Stolní tenista Korbel přestoupil z Německa do Belgie

Nejlepší český stolní tenista Petr Korbel bude v nadcházející sezóně oblékat dres pětinásobného vítěze Ligy mistrů Villette Charleroi. Sedmatřicetiletý rodák z Havířova, účastník pěti olympijských turnajů, zamířil do Belgie po dlouhých letech strávených v německé bundeslize.

Článek

"Charleroi mě kontaktovalo už dříve, ještě v době, kdy jsem hrál v Grenzau. Tehdy jsem ještě nechtěl měnit, ale teď již byla situace jiná. Začal jsem cítit, že mám Německa plné zuby. Navíc je tam stále víc termínů, člověk je pořád na cestách. Prostě přišel čas na změnu a nová nabídka Charleroi mi přišla vhod," řekl v pátek Korbel.

Mnohonásobný mistr Belgie patří již řadu let mezi špičkové evropské kluby. Do každé sezóny vstupuje Charleroi s vysokými ambicemi a ta letošní není výjimkou. "Pro mě je to další velká výzva. Věřím, že mi změna prospěje a udržím si výkonnost mezi nejlepšími evropskými hráči," uvedl Korbel.

Charleroi letos nemá jednoznačně v plánu útok na další prvenství v Lize mistrů, přesto chce postoupit co nejdále. "Trenér nám hned první den jasně řekl, že od nás bude vyžadovat poctivý přístup a bojovnost o každý bod, o každý míček v utkání," prohlásil Korbel, který by měl společně s Číňanem Wang Ťien-ťünem v mužstvu nahradit Bělorusa Vladimira Samsonova, jenž přestoupil do Granady.

Podmínky v klubu si pochvaluje

Korbel již v Charleroi absolvoval úvodní soustředění a podmínky v klubu si pochvaluje. "Před Prague Open jsem v Charleroi týden trénoval. A musím říci, že tam všechno klape na výborné úrovni. Pečovali o mě, jako bych byl jejich syn. Velmi příjemné prostředí. Bylo cítit, že se o své hráče starají daleko lépe než některé kluby v Německu," uvedla česká jednička.

Vedle belgické ligy a Ligy mistrů čekají Korbela i reprezentační povinnosti. Od 4. do 12. října se hraje v Petrohradu mistrovství Evropy, kde dlouholetá opora reprezentace nebude chybět. "Je to hodně velká neznámá. Výkonnost hráčů a hráček určitě ovlivní nové pravidlo pro lepení potahů. Všichni si musíme zvykat," prohlásil.

Češi se v Rusku představí ve stejném složení jako na letošním mistrovství světa v Číně. "Kluci tam získali dost zkušenosti, které by měli postupně zúročit. Je potěšitelné, že mladí hráči jdou výkonnostně nahoru. Navíc je teď v českém reprezentačním družstvu velmi dobrá atmosféra. A to je důležité. Věřím, že to v Petrohradu dopadne dobře," dodal Korbel.

Reklama

Související témata: