Hlavní obsah

Judista Krpálek se stal juniorským mistrem Evropy

VARŠAVA

Judista Lukáš Krpálek se stal juniorským mistrem Evropy. Na šampionátu do 20 let ve Varšavě v neděli český reprezentant nenašel přemožitele v hmotnostní kategorii do 100 kilogramů. Všech pět svých zápasů vyhrál před časovým limitem.

Článek

"Možná to vypadá jednoduše, ale bylo to pro mě hodně těžké. Když jsem odjížděl, tak jsem myslel na medaili, ale zlato je i pro mě překvapení. A vyhrát všechno na ipon, to se mi ještě na žádném turnaji nepovedlo," řekl Krpálek.

Ohrozit ho nedokázal ani jeho finálový soupeř Marvin Huisman z Nizozemska, který mu rovněž podlehl na ipon. Krpálek tak s Huismanem vyhrál přímý souboj o nejlepšího evropského juniora, v dlouhodobém hodnocení měli oba stejnou bilanci.

"Lukáš se pral fantasticky. Na začátku byl ještě trochu svázaný, ale jakmile se rozjel, šla jeho výkonnost rapidně nahoru a soupeřům nedal sebemenší šanci," pochválil Krpálka reprezentační trenér Petr Smolík.

Působí v USK Praha

Osmnáctiletý jihlavský odchovanec, který momentálně působí v USK Praha, se postaral o jeden z nejvýraznějších úspěchů českého juda. Před ním dokázal vyhrát juniorské mistrovství Evropy v roce 1978 Karel Purkert, před deseti lety pak na kontinentálním šampionátu triumfovala Andrea Pažoutová, dnes závodící pod příjmením Pokorná.

Krpálek bude chtít korunovat úspěšnou sezónu ještě na podzim, kdy jej čeká juniorské mistrovství světa. "Ani tam určitě nebude bez šancí a může atakovat nejvyšší pozice," uvedl Smolík.

Na dnešním šampionátu v Polsku dosáhli na bodované umístění ještě další dva reprezentanti. Martin Stalmacher byl ve váze do 73 kg devátý, Eva Koubková skončila v kategorii do 57 kg sedmá.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články