Hlavní obsah

České páry se v turnaji SP v kolové v Müchelnu neprosadily

MÜCHELN

Bez výraznějšího úspěchu skončil pro české páry čtvrtý turnaj osmidílného Světového poháru v kolové v německém Müchelnu. Obě dvojice skončily předposlední ve svých skupinách a v zápase o sedmé místo Miroslav Berger s Jiřím Böhmem z Favoritu Brno porazili Pavla Vitulu s Robertem Loskotem ze Svitávky 4:1. Prvenství vybojovali Matthias König s Uwem Bernerem z německého Gärtringenu.

Článek

V čele průběžné klasifikace jsou nadále Vitula s Loskotem, kteří ale startovali jako jediní ve všech turnajích. Slabším výsledkem v Müchelnu pohasly jejich vyhlídky na celkový úspěch, protože ve zbývajících čtyřech turnajích už nebudou startovat a základní část soutěže pro ně skončila.

Favorit Brno v základní skupině porazil Kolárovo 6:1 a remizoval s rakouským Höchstem 3:3, vysoko prohrál s Winterthurem 2:9 a s Eberstadtem 2:7. Svitávka porazila Bukurešť 2:1, remizovala s Müchelnem 3:3 a prohrála s Dornbirnem 4:5 a s pozdějšími vítězi Gärtringenem 3:7.

Příští pátý turnaj se uskuteční 11. října ve švýcarském St. Gallenu a budou v něm startovat dvě dvojice Favoritu Brno Berger, Böhm a Petr Skoták s Pavlem Kepákem.

SP v kolové - Mücheln:
Finále: König, Berner (Gärtringen) - Rödger, Pischel (Mücheln) 11:8 po prodl.
O 3. místo: H. Kirchbaum, J. Kirchbaum (Eberstadt) - Reichen, Jiricek (Winterthur) 5:4.
O 5. místo: Ling, Bröll (Dornbirn) - Lubetz, Maccani (Höchst) 2:0.
O 7. místo: Berger, Böhm (Favorit Brno) - Vitula, R. Loskot (Svitávka) 4:1.
Pořadí SP: 1. Svitávka 143 (ze 4 turnajů), 2. Gärtringen 100 (2), 3. Eberstadt 90 (2).

Reklama