Hlavní obsah

Badmintonové MS družstev bylo kvůli koronaviru odloženo na říjen

Praha

Mistrovství světa družstev v badmintonu změnilo kvůli pandemii koronaviru už podruhé termín a v Aarhusu se uskuteční v říjnu. Pořadatelé museli Thomas a Uber Cup znovu odložit poté, co dánská vláda prodloužila zákaz konání velkých akcí do konce srpna. Původně se měl finálový turnaj odehrát v květnu, v závěru března byl přeložen na 15. až 23. srpna.

Foto: Profimedia.cz

Badmintonové MS družstev bylo kvůli koronaviru odloženo na říjen

Článek

Dánsko registruje více než 9000 pozitivních testů na koronavirus, více než 430 nakažených v zemi zemřelo. "Jsme si jistí, že v novém říjnovém termínu dokážeme uspořádat bezpečný a úspěšný šampionát. Situaci ale budeme celou dobu dál monitorovat a reagovat na změny," uvedl generální sekretář mezinárodní federace BWF Thomas Lund.

Badmintonová sezona byla podobně jako v dalších sportech přerušena v polovině března. Z kalendáře vypadlo mistrovství Evropy jednotlivců, které mělo být v dubnu v Kyjevě. Ukrajinští organizátoři stále doufají, že se podaří najít náhradní termín. Odloženy byly i další kontinentální šampionáty v Asii a Americe, které se měly hrát v dubnu.

Reklama

Související témata: