Hlavní obsah

Kraj je v plné přípravě na životní duel, který ho čeká za měsíc

V plné přípravě na životní zápas je v těchto dnech přední český profesionální boxer Rudolf Kraj. V pátek 24. října by se totiž měl v Miláně utkat s domácím Giacobbem Fragomenim o světový titul organizace WBC v polotěžké váze.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Český boxer Rudolf Kraj

Článek

Pokud se v příštím měsíci nestane nic nečekaného, bude Kraj teprve druhým Čechem v novodobé historii, jenž bude mít šanci světový titul získat. V dubnu prohrál Lukáš Konečný s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem boj o pás mistra světa asociace WBO v lehké střední váze.

"Zatím vše platí a čtyřiadvacátého bych měl boxovat. Dnes jsem se byl ptát manažera a potvrdil mi, že se nic nemění. I když se o zápase nikde na internetu moc nepíše," řekl Kraj. Smlouvu o titulovém zápase podepsal jeho manažer Dietmar Poszwa s italskou stranou již před dvěma měsíci.

Třicetiletý Kraj, jenž v profiringu vyhrál všech čtrnáct zápasů, ke kterým nastoupil, se tak pilně připravuje na duel s Fragomenim. "Trénuji už od července. V polovině srpna jsem byl společně s trenéry a masérem na soustředění v Zakopaném a nyní se už připravuju přímo v Německu," uvedl stříbrný medailista z olympijských her v Sydney. V pondělí by poté měl začít i tréninkově "sparovat" s boxery.

Žádné velké zdravotní problémy

Nejdůležitější pro něj je, že nemá žádné velké zdravotní problémy. "Sice mě pořád všechno bolí, ale na to jsem zvyklý. Kdybych nic necítil, byl bych nesvůj," pousmál se Kraj, jenž měl v minulosti problémy s operovaným ramenem a loktem. "Musím si jen dávat bacha, abych nenastydnul, byl pořád fit a mohl pořádně trénovat," řekl Kraj, jenž pravidelně absolvuje i testy fyzické připravenosti. A zatím je na tom podle svých slov velmi dobře.

O devět let starší Fragomeni nastoupil v profesionálním ringu k 26 zápasům a pouze jeden prohrál. Kraj se svým nadcházejícím soupeřem už jednou utkal. Na kvalifikačním turnaji o postup do Sydney v německém Halle s ním na body prohrál. "Teď mu to vrátím," uvedl Kraj bojovně.

Je si ale vědom, že vzhledem k tomu, že zápas bude v Itálii, musí výrazně vyhrát. V případě vyrovnaného souboje by se totiž zřejmě rozhodčí přiklonili na stranu domácího borce z pořádající stáje, jak je mezi profesionály zvykem. "Pokud chci vyhrát, tak ho musím deklasovat. Rozsekat. Kdyby to bylo vyrovnané, tak bych na sto procent prohrál," dodal realisticky Kraj.

Reklama