Hlavní obsah

Jsem ve třetím měsíci těhotenství, přiznala Kateřina Emmons

PRAHA

Prasklo to. Avizovaný roční odpočinek zlaté a stříbrné české střelkyně z olympiády v Pekingu Kateřiny Emmons má prozaický důvod. „Jsem ve třetím měsíci těhotenství. V pátek jsem byla na lékařské kontrole a vše je v pořádku, takže zdraví vstupujeme do čtvrtého měsíce. Termín porodu lékaři odhadli na začátek dubna,“ přiznala Právu Kateřina Emmons.

Článek

„Těhotenství ale nemá přímou souvislost s mým rozhodnutím vynechat příští sezónu. Na tom jsme se domluvili ještě dřív, než jsem přišla do jiného stavu. Velké závody mě psychicky hodně vyčerpávají a potřebuji si odpočinout. Na podzim příštího roku už bych chtěla zase střílet. Ráda bych startovala na mistrovství světa 2010 a samozřejmě na olympiádě v Londýně 2012. Všechno bude pochopitelně záležet na momentální situaci a zdravotním stavu. Od toho se také odvine moje role při vzduchovkovém mistrovství Evropy v Praze v březnu příštího roku. Určitě chci pomoci a nějakou formu najdeme. Ráda bych byla přímo na místě, třeba jako živý maskot šampionátu,“ dodala s úsměvem střelkyně.

Potomka počali za mořem

Potomka s manželem Mattem Emmonsem počali v USA, kde se Kateřina připravovala na olympiádu. Obě medaile už získala jako budoucí maminka. „Nechtěli jsme s manželem těhotenství zveřejňovat dřív, než překročím hranici tří měsíců, která bývá kritická. Také jsme to chtěli dřív říci příbuzným a pak teprve médiím. Teď, když je vše se mnou i budoucím potomkem v pořádku, jsme se rozhodli předejít zbytečným spekulacím a různým dohadům. Stále ale platí, že to je především naše soukromá záležitost,“ zdůraznila Emmons, jejíž manžel už odletěl do USA.

Holka nebo kluk? Zatím neví!

Zatím s manželem nejsou pevně rozhodnutí, kde se potomek narodí. „Na Vánoce přiletíme do Čech. Uvidíme, jestli bude možné se vrátit. Tuhle otázku necháváme otevřenou, protože v Plzni bych také měla kvalitní péči. Jakmile to bude možné, chceme vědět, jestli to bude holčička nebo chlapeček. Hlavně Matta to zajímá, přiznal, že je zvědavý. Pohlaví potomka pro nás ale není podstatné, hlavně aby miminko bylo zdravé,“ vyslovila největší přání budoucích rodičů.

Zatímco Kateřina Emmons odletí 6. října do USA, její otec a trenér Petr Kůrka zamíří na v polovině listopadu opačným směrem. V Austrálie povede střeleckou reprezentaci. „Domluveni jsme na jeden olympijský cyklus, tedy do Londýna,“ řekl Právu mnohonásobný mistr světa a úspěšný trenér Petr Kůrka.

Reklama