Hlavní obsah

Střelkyně Emmons: Jména pro děťátko už máme vybraná

PRAHA

Budoucí maminka Kateřina Emmons si těhotenství užívá. Vzduchovku a malorážku nechá odpočívat. Po návratu do Ameriky ji čeká zařizování vybavičky pro miminko. Zda se narodí holčička či chlapeček zatím netuší. "Jakmile ale pohlaví půjde rozpoznat, necháme si to říct. Matt je totiž moc zvědavý," řekla Sport.cz olympijská vítězka z Pekingu.

Článek

Začátkem dubna přivede nejúspěšnější česká střelkyně na svět svého prvního potomka. I když se na miminko už moc těší, se střelbou končit rozhodně nehodlá. „Jakmile to bude možné, vrátím se. V roce 2010 bych už chtěla jet na mistrovství světa v Mnichově. Včas se tedy musím připravit, abych zvládla nominační závody.“ prozradila plány.Během těhotenství si ale dá od střelby volno. „Malorážka a vzduchovka budou odpočívat stejně jako já. Obě to potřebují. Čím častěji se s nimi střílí, tím více jsou pak vybíravější na kvalitní náboje,“ dodala.

Pohlaví miminka si nechají prozradit

Příští týden trojnásobná medailistka z olympiád zamíří opět za oceán. „Čeká mě teď hodně zařizování. Než se děťátko narodí, chceme mít všechno připravené. Navíc v Minnesotě bychom rádi postavili dům, tak ještě musíme vybrat správné místo.“ Zda budou mít holčičku nebo chlapečka, ještě netuší. „Já bych se klidně nechala překvapit. Myslím, že bych to vydržela. Ale Matt je hodně zvědavý. Jakmile půjde rozpoznat pohlaví, necháme si jej od lékařů říct.“

Nad jmény už slavný střelecký pár také přemýšlel. „Jména pro miminko už máme vybraná. Rozhodli jsme se pro česká, která se budou ale dobře vyslovovat i v Americe,“ nechtěla zatím více prozradit.

Vánoční svátky stráví s rodinou v Čechách. Jestli ale přiletí i na březnové mistrovství Evropy v Praze, zatím neví. „Bude záležet na mém zdravotním stavu, ráda bych se ale přijela podívat. Ještě nejsem ani rozhodnutá, kde budu rodit," přiznala.

Na dovolenou za klokany

Mezitím co bude olympijská vítězka pobývat v USA, zamíří její otec Petr Kůrka do Austrálie, kde přijal nabídku na trénování. „Tátovi to ze srdce přeji. Austrálii si oblíbil už během závodů Světového poháru. Je dobře, že bude trénovat také jinde a nasbírá nové zkušenosti. A navíc máme další místo, kam můžeme jet na dovolenou. Tentokrát za klokany,“ prohlásila.

Strach z toho, že jí otec vychová nové soupeřky, střelkyně nemá. „Pokud se australská děvčata nechají tátou vychovat do tak vysoké úrovně, tak sem s nimi. Jsem ráda, že nejsem o třídu výš než mé soupeřky. Neměla bych ze závodů takový zážitek,“ přiznala.S otcem bude i nadále v kontaktu. „Trénuji už nějakou dobu sama a letos se mi povedlo připravit se na vrchol sezóny maximálně. Když budu potřebovat, táta mi vždy poradí,“ uzavřela nastávající maminka.

Reklama