Hlavní obsah

Stolní tenistky budou hrát na ME o medaili s Chorvatskem

PETROHRAD

České stolní tenistky se na mistrovství Evropy v Petrohradu utkají v pondělním čtvrtfinále s Chorvatskem. V závěrečném zápasu v základní skupině v neděli reprezentantky prohrály s Nizozemskem stejně jako loni na ME v Bělehradu 0:3 a do bojů o medaile postoupily z druhého místa. Muži v utkání druhé výkonnostní kategorie porazili San Marino hladce 3:0.

Článek

Na Nizozemsko, v jehož barvách hrají dvě naturalizované Číňanky, Češky ani tentokrát recept nenašly. Trojice Iveta Vacenovská, Renata Štrbíková a Dana Hadačová přes bojovný výkon neuhrála ani bod, i když některé sety byly hodně vyrovnané, ale jejich koncovky lépe zvládly soupeřky. Postup do bojů o medaile měl však český tým jistý už po sobotě.

V pondělním čtvrtfinále přidělil los českým stolním tenistkám Chorvatsko. To se opírá především o Tamaru Borosovou, která stále patří mezi nejlepší hráčky Evropy. "Ve čtvrtfinále jsou už jen samé výborně celky. Přesto očekávám vyrovnané utkání. Naše děvčata jsou v dobré pohodě. Myslím si, že při troše štěstí mají na to, aby soupeřky překvapily," řekl spolupracovníkovi ČTK vedoucí české výpravy v Petrohradu Nicolas Endal.

Družstvo mužů bez problémů vyhrálo skupinu E a v pondělí bude v play-off usilovat o návrat mezi evropskou elitu. "Prvenství v základní skupině bylo naší povinností. Teď se musíme zaměřit na play-off, kde již budou silnější soupeři, než bylo exotické San Marino. Naším jediným cílem je vybojovat návrat mezi elitu, kam výkonnostně určitě patříme," uvedl trenér Tomáš Demek.

Reklama