Hlavní obsah

Stolní tenistka Vacenovská do čtvrtfinále ME neprošla

PETROHRAD

Jako poslední z českých reprezentantů se s mistrovstvím Evropy ve stolním tenisu v Petrohradu rozloučila Iveta Vacenovská, která v sobotu v osmifinále dvouhry prohrála s Maďarkou Georginou Potaovou 1:4 na sety.

Článek

Česká stolní tenistka do zápasu výborně vstoupila a díky aktivní hře získala úvodní sadu. O výsledku vyrovnaného utkání dvou dvaadvacetiletých hráček se rozhodovalo v koncovkách třetího a čtvrtého setu, v nichž Potaová při důležitých výměnách prokázala pevnější nervy. Zejména ve čtvrté sadě, kdy Vacenovská promarnila hned čtyři setboly.

"Škoda. Iveta měla utkání dobře rozehrané, ale rozhodly koncovky. Zejména třetí set byl pro vývoj zapasu hodně důležitý. Kdyby Iveta využila alespoň jeden ze svých setbolů, asi by se utkání vyvíjelo jinak. Bohužel se to nepovedlo a Potaová se postupně rozehrála," řekl spolupracovníkovi ČTK trenér české reprezentace Miroslav Cecava, který jinak Vacenovskou za vystoupení v Petrohradu pochválil. "Hrála velmi soustředěně a při troše štěstí mohla to vysněné čtvrtfinále uhrát," dodal kouč.

ME ve stolním tenisu:
Dvouhra žen - osmifinále:
Potaová (Maď.) - Vacenovská (ČR) 4:1 (-9, 7, 10, 14, 7).

Reklama

Související témata: