Hlavní obsah

Dvojnásobný mistr světa Lambiel možná ukončí kariéru

ŽENEVA

Nad další kariérou dvojnásobného mistra světa Stéphana Lambiela se vznáší otazník. Švýcarský krasobruslař se odhlásil z letošní Grand Prix a na čtvrtek svolal do Bernu tiskovou konferenci, kde oznámí důležité změny v kariéře. Spekuluje se tak, že opustí amatérský led.

Článek

Třiadvacetiletý šampión z let 2005 a 2006 v uplynulé sezóně skončil na mistrovství Evropy druhý za Tomášem Vernerem a na světovém šampionátu obsadil pátou příčku. Po tomto zklamání ukončil dlouholetou spolupráci s trenérem Peterem Grütterem a odstěhoval se do Spojených států amerických, kde se připravuje pod vedením někdejšího olympijského vítěze Viktora Petrenka.

Trénink na novou sezónu mu však v září výrazně narušily problémy s přitahovačem na levé noze, které se poprvé projevily na březnovém mistrovství světa v Göteborgu. Bolesti nabraly na intenzitě a Lambiel musel přerušit přípravu.

Do nové sezony měl naskočit na přelomu října a listopadu na Kanadské brusli, ale tohoto závodu Grand Prix se stejně jako soutěže ve Francii nezúčastní. O dalších plánech řekne více ve čtvrtek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články