Hlavní obsah

Ragbisté deklasovali v přípravě Chorvatsko 47:0

PRAHA

Čeští ragbisté porazili v dnešním přátelském utkání Chorvatsko vysoko 47:0. Duel na hřišti Tatry Smíchov byl přípravou na podzimní domácí zápasy druhé divize mistrovství Evropy s Polskem a Moldavskem.

Článek

Český tým hned od úvodu potvrzoval, že se na soupeře při čtyřdenním soustředění dobře připravil. Už po čtvrthodině domácí pod vedením francouzského trenéra Christiana Gajana a Martina Kafky vedli 14:0 zásluhou navrátilce Martina Jágra a Michala Schlangera, kteří položili pětky. Jágr, hráč francouzského Toulounu, ve svém prvním domácím utkání po dvou letech přidal ještě dvě. Dařilo se ale i rojníkovi Janu Bendovi, který dostal míč do koncové zóny soupeře jednou.

Ve druhém poločase Chorvaté opakovaně ohrozili brankoviště českého týmu, ale bodovat se jim nepodařilo. Naopak před vystřídáním přidal další pětku zadák Rudolf a po deseti minutách na hřišti osmnáctiletý nováček v reprezentaci Tomáš Forst položil pětku po běhu přes celé hřiště.

"Zápas byl pro náš tým velmi důležitý, protože jsme nasadili do hry nové hráče. Byl jsem s nimi spokojen. Například pro rojníka Wognitsche, jeho spoluhráče z roje Švorčíka a útočníka Forsta to byla jejich premiéra, která jim vyšla. Byli jsem lepší v rychlosti, ale nehráli jsme důrazně až do konce utkání," řekl kouč Martin Kafka.

ČR - Chorvatsko 47:0 (35:0)
Body: Jágr 15, Vokrouhlík 12, Benda, Rudolf, Forst a Schlanger po 5. Pětky: 7:0. Rozhodčí: Marciello (Fr.) - Breburda, Haitman (oba ČR).

Reklama