Hlavní obsah

Při návratu klusáků do Mariánských Lázní vyhrál Jumby d'Occagnes

PRAHA

Do Mariánských Lázní se v sobotu po roce a čtvrt vrátily klusácké dostihy a v tom hlavním se po taktické bitvě prosadil Jumby d'Occagnes s amatérkou Helenou Pokornou v sulce. Ta se na stadiónu, který je v posledních letech využíván především pro dlouhou plochou dráhu, vrátila do klusáckého dění po pětiměsíční zdravotní přestávce.

Článek

V posledním oblouku Ceny společnosti Clown.cz se přitom zdálo, že nejvýhodnější pozici k útoku má favorit I Can Fly Diamant, který je letos majitelem nejrychlejšího času mezi českými klusáky. Na počátku cílové roviny se ale vychýlil ze své stopy a uvolněného místa využila k útoku Pokorná v sulce Jumbyho d'Ocagnese. Ten si pro šesté letošní vítězství doběhl o tři čtvrtě délky před I Can Fly Diamantem ve výborném kilometrovém čase 1:17,6.

"Věděli jsme, že Jumby d'Occagnes chodí moc dobře na levou ruku. Rádi bychom s ním letos vyhráli seriál Zlatého okruhu," řekla po dostihu šťastná vítězka, která naposledy seděla v dostihové sulce v polovině května. Jumby d'Occagnes se ujal vedení v celoročním seriálu Zlatého okruhu, který má na programu ještě jeden dostih v listopadu.

V dramatické Ceně společnosti JS Konsorcium byl jedním z favoritů Větroplach, byl však diskvalifikován kvůli opakovanému zacválání. O vítězství se strhl souboj mezi The Generals Wishem a podceňovaným Mishanem, který stájového kolegu Větroplacha zastoupil. The Generals Wish vedený amatérem Jiřím Svobodou nakonec dosáhl ve druhém nejrychlejším dostihu odpoledne cíle o délku před běloušem Mishanem v kilometrovém čase 1:17,9.

Odpoledne bylo velmi úspěšné pro trenéra Mykolu Volfa, který jako jezdec zvítězil dvakrát a jako trenér si připsal tři prvenství do šampionátu. Dařilo se i amatéru Jiřímu Svobodovi a trenéru Patriku Jurkiewiczovi, kteří si připsali po dvou vítězstvích.

Dostihy klusáků:
Cena společnosti Clown.cz (3letí a starší klusáci, 40.000 Kč, 2100 m): 1. Jumby d'Occagnes (amatérka Helena Pokorná, trenér Mykola Volf, stáj Siam), 2. I Can Fly Diamant, 3. Lymnetis. Výrok: boj 3/4 - 1 1/4 - 1/2, kilometrový čas: 1:17,6.
Rámcové dostihy:
I.: Viola Idzarda (am. Svoboda) - Haron - Made in Alet,
II.: Querido Love (Volf) - Flash One - Big Heigerjen,
III.: Marquise J'Ami (Chaloupková) - Piriac Cash - Pinto Lobell,
IV.: Havana (am. Vávra) - Perzián - California Giant,
V.: Sija Misi (Chaloupka) - Queda - Raissa du Roumosis,
VII.: The Generals Wish (am. Svoboda) - Mishano - Gigant Stursk,
VIII.: Whitegold (Volf) - Agita - Yanilidou Meadow.

Reklama