Hlavní obsah

Korbel pomohl Charleroi k další výhře v Lize mistrů

PRAHA

Stolní tenista Petr Korbel přispěl jedním bodem k výhře belgického klubu Royal Villette Charleroi v Lize mistrů nad německým TTF Ochsenhausen. Sedmatřicetiletý český reprezentant si bez problémů poradil se Švédem Pärem Gerellem, kterého zdolal 3:1 na sety. Charleroi, pětinásobný vítěz Ligy mistrů, tak i díky němu porazilo Ochsenhausen hladce 3:0 a je s plným bodovým ziskem v čele skupiny B.

Článek

Velkým překvapením letošního ročníku Ligy mistrů jsou výsledky nováčka této prestižní evropské soutěže polského celku Bogoria Grodzisk, v jehož dresu pravidelně nastupuje další český stolní tenista Martin Olejník.

Grodzisk byl úspěšný i ve druhém kole skupiny D, když vyhrál v Německu nad TTC Fulda-Maberzell 3:1. O třetí a zároveň vítězný bod polského družstva se postaral právě Olejník. Šestatřicetiletý bývalý český reprezentant svedl dramatickou bitvu s hráčem čínského původu Meng Čching-jü. V jejím průběhu Olejník dokonce ve čtvrtém setu odvracel tři mečboly, ale kritickou situaci zvládl a zápas v rozhodující páté sadě dovedl do vítězného konce.

Také úřadující polský mistr Bogoria Grodzisk má po dvou kolech plný bodový zisk, na rozdíl od Charleroi však obou vítězství dosáhl na stolech svých soupeřů.

Reklama