Hlavní obsah

Nabídka Lewisovi za návrat do ringu činí 44 miliónů

Marek BurkertPrávo

Je mu 43 let, přibral dvacet kilo a od června 2003 se s nikým neutkal. Přesto je mu boxerský promotér Don King za návrat do ringu ochoten vysázet 44 miliónů dolarů. Vyslyší Lennox Lewis volání po odvetě s Vitalijem Kličkem?

Článek

Ukrajincův úspěšný říjnový comeback dal fanouškům naději, že Brita s jamajskými kořeny ještě jednou uvidí mezi provazy. Zápas Lewise s Kličkem z června 2003 byl totiž posledním duelem supertěžké váhy, který se zařadil mezi boxerskou klasiku.

Vitalij vedl v Las Vegas na body, ale prohrál technickým k. o. v šestém kole, když lékař rozhodl, že kvůli velké krvácející ráně na očním víčku nemůže pokračovat.

„Jsem Lennoxovi vděčný, že mi dal tehdy možnost ukázat mé schopnosti proti nejsilnějšímu boxerovi světa,“ svěřil se Kličko serveru Eastsideboxing. „A chtěl bych, aby mi dal ještě jednu šanci.“

O Lewisově návratu se mluvilo už vícekrát. Naposled v únoru 2007 to ale bývalý šampión s přezdívkou Lev odmítl slovy: „Skončil jsem ve chvíli, kdy jsem se sám rozhodl. A nemíním na tom nic měnit.“ Kličko je ale neodbytný. „Jde jen o to, aby pár měsíců trénoval. Lennox žije zdravě, nekouří, nebere drogy,“ vyzývá starší ze sourozenecké dvojice Kličků.

K ringu se ovšem Brit v poslední době přiblížil pouze jako televizní komentátor. Kdysi se však vyjádřil, že k utkání nastoupí už jen v případě, že mu někdo nabídne více než 40 miliónů dolarů. A taková částka je nachystaná. „Byl by to pro mě triumf uspořádat ještě jeden zápas Vitalije s Lennoxem,“ sní 77letý King, který údajně také nabídl celých 100 miliónů dolarů bratrům Kličkovým za vzájemný duel.

Nápadům excentrického promotéra ale mohou vystavit stop dvě dámy. Střet svých dětí v ringu si rozhodně nepřeje Naděžda Kličková, o návrat svého syna mezi aktivní boxery nestojí ani Violet Lewisová. A Lennox si její výtky bude muset vyslechnout i

nyní. Boxerova knižní biografie z roku 2004 se ostatně jmenuje Maminčin chlapeček.

Reklama