Hlavní obsah

Bartoš potřetí vyhrál šampionát překážkových žokejů

PARDUBICE

Po vítězství ve Velké pardubické ovládl Josef Bartoš potřetí v kariéře i český šampionát překážkových žokejů. Při závěrečném letošním mítinku v Pardubicích v sobotu vyhrál dva dostihy včetně Ceny Sixteen, která byla vrcholem programu. Na prvním místě šampionátu se Bartoš s 21 vítězstvími v sezoně odpoutal od Dušana Andrése, který má na kontě o dvě výhry méně.

Článek

Pro Andrése boj o titul předčasně skončil poté, co spadl v dostihu před Velkou pardubickou. Následně se podrobil dvěma operacím a nyní se zotavuje v pardubické nemocnici. Po operaci jater se jeho stav zlepšuje, ovšem na koně se několik měsíců neposadí.

Bartoš vyhrál šampionát už v letech 2005 a 2006. Svou vítěznou bilanci si může vylepšit ještě za týden na mítinku v pražské Chuchli. Ostatní žokejové už nemohou jeho první místo ohrozit.

V Pardubicích v sobotu vyhrál úvodní dostih s Darssiem a poté překvapivě i vrchol mítinku, kterým byla závěrečná steeplechasse cross country, Cena Sixteen na 4200 m. Se šestiletým svěřencem Josefa Váni Del Solem se držel od startu v čelní skupině osmičlenného startovního pole a v cílové rovince měl nejvíc sil. Nakonec zvítězil o dvanáct délek před Radslavem. Třetí skončil Nikodem, který se vrátil na českou dráhu po úspěšných startech v zahraničí.

Dostihy - Pardubice:
I. Darssio (ž. Bartoš) - Best Lady - Lemuel,
II. Nolan (Šimůnek) - Magic Blade - Varket,
III. Kliren (ž. Kousek) - Sešlost - Demikát,
IV. Karlsbad (Mátl) - New Tiger - Grilias,
V. Dandys (Šimůnek) - Purbecca - Caland,
VI. Myanmar (Sedláčková) - Rintintin - Shiron,
VII. Miss Secret (ž. Kousek) - Denní Bouře - Chiff,
VIII. Del Sole (ž. Bartoš) - Radslav - Nikodem,
IX. Gawain (ž. Myška) - Baccarat - Rector.

Reklama

Související témata: