Hlavní obsah

Britského boxera už nebaví prohrávat a končí

BIRMINGHAM

Největší outsider v historii boxu se rozhodl ukončit kariéru. Devětatřicetiletý Angličan Peter Buckley naposledy vstoupí do profesionálního ringu v pátek večer, kdy absolvuje svůj 300. zápas. Z předcházejících soubojů si odnesl 256 proher.

Článek

Buckley má mezi boxery velmi podobnou pověst, jaké se v osmdesátých letech těšil třeba skokan na lyžích Michael Edwards, posměšně zvaný "Orel". S britským skokanským komikem Buckleyho pojí i to, že se nebojácně pouští do soubojů s mnohem těžšími i slavnějšími soupeři. A stejně tak je vyhrává jen zřídka. Ačkoli pihatý střízlík patří do váhové kategorie do 57 kilogramů, většinu zápasů odboxoval ve váze do 64 kilogramů.

Vědu nedělá ani ze svého rozlučkového zápasu, na němž se dohodl jen před několika dny. "Vždycky mi stačí, aby mi zavolali pár hodin před zápasem, neodmítnu je. Když zavoláte zedníkovi, aby vám postavil zeď, taky si před tím nevezme tři týdny na přípravu. Půjde na to rovnou, tak v čem by měl být boxer jiný," komentoval svůj svérázný přístup Buckley. Přesto by se v pátek proti nepříliš známému Matinu Mohammedovi rád rozloučil výhrou. Ten pocit totiž poznal naposledy v roce 2003.

Reklama