Hlavní obsah

Boxer Chládek přiveze medaili z juniorského MS

GUADALAJARA

Český boxer Zdeněk Chládek získá na juniorském mistrovství světa v Mexiku minimálně bronzovou medaili. Ve středečním čtvrtfinálovém duelu ve váze do 64 kg porazil ruského soupeře Romana Usikova 6:1 na body. Naopak Oskar Lakomý v kategorii do 75 kg podlehl Američanovi Luisi Ariasovi 4:14.

Článek

Chládek podle slov trenéra Svatopluka Žáčka při své tradiční bojovnosti dodržel taktické pokyny, bezhlavě neútočil a trpělivě sbíral body. Soupeř se proti němu nezmohl od druhého kola ani na jediný bodovaný zásah.

"Jeho výkony zde mají stoupající tendenci, vždyť ve dvou dnech porazil výborné boxery ze světové špičky, Ukrajince a Rusa," uvedl Žáček s připomínkou předchozího vítězství nad Igorem Pankevyčem. V prvním kole ještě vyřadil Kennetha Diaze z Portorika.

Po čtvrtečním dnu volna bude pátečním Chládkovým čtvrtým soupeřem na šampionátu Ir Jamie Kavannagh. Ten dva ze tří zápasů v Guadalajaře ukončil před limitem.

Lakomý svůj boj o medaili začal aktivně, ale první kolo prohrál. "Tři čisté údery mu rozhodčí nezaznamenali, tím kolo prohrál. Začal ještě více útočit, ale Američan jeho údery pokryl a zvyšoval náskok," popsal Žáček. "Postup mezi nejlepší osmičku je ale velkým úspěchem," dodal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články