Hlavní obsah

České stolní tenistky v Salcburku postupují

Tři české stolní tenistky Renata Štrbíková, Iveta Vacenovská a Dana Hadačová prošly úspěšně úvodním kolem dvouhry na turnaji Pro Tour v Salcburku. Nejvíce práce měla česká jednička Renata Štrbíková, která s Ruskou Polinou Michajlovovou zápolila šest setů.

Článek

"Michajlovová je dost nezvyklá obranářka. Defenzivu často prokládá nebezpečnými výpady a na to jsem si musela dávat velký pozor. Pokud se mi dařilo pestrou hrou tuto Rusku odtáhnout od stolu, měla jsem navrch," řekla spolupracovníkovi ČTK Štrbíková, která zlomila odpor soupeřky na začátku čtvrté sady.

Dvaadvacetiletá Vacenovská porazila Němku Sabine Winterovou 4:1 na sety. Nejsnazší práci měla Hadačová, pro kterou byla mladá Maďarka Timea Vargová poměrně lehkým soustem na rozehrání v soutěži.

Čtyřiadvacetiletá česká reprezentantka neztratila ani set a v dalším kole se střetne s výbornou polskou obranářkou Li Čchien. Také další české stolní tenistky narazí ve druhém kole na nasazené hráčky. Štrbíková se utká s jedničkou turnaje Wang Jüe-ku ze Singapuru a Iveta Vacenovskou čeká další favoritka Tamara Borošová z Chorvatska.

Reklama

Související témata: