Hlavní obsah

České florbalistky uhrály se Švédskem překvapivou remízu 3:3

České florbalistky dosáhly v pátek v prvním utkání Salming Cupu v Praze historického úspěchu, když uhrály remízu se Švédskem 3:3. Dosud se totiž nepodařilo ve florbale proti týmu z velmoci číslo jedna získat v žádné reprezentační kategorii ani bod. Švédky vedly díky hattricku Emelie Lindströmové už 3:1, ale Klára Rozumová a Denisa Billá zajistily týmu koučů Jaroslava Markse a Miroslava Janovského hned na úvod první bodový zisk v Euro Floorball Tour.

Článek

České hráčky držely s favoritkami krok po celý zápas. Na začátku nevyužily šance Novotná s Kalousovou a v 18. minutě se radovaly z vedení Švédky, když se poprvé prosadila Lindströmová. V druhé třetině nejdříve Seveřanky nastřelily tyč a v 27. minutě zvýšila opět Lindströmová.

Na snížení Šindelové odpověděla Lindströmová dovršením hattricku, ale Češky se ani za stavu 1:3 nevzdaly. Ještě v druhé třetině zkorigovala stav Rozumová a poté, co brankářka Váňova zlikvidovala několik šancí soupeřek, tak v 52. minutě vyrovnala Billá. Češky už historickou remízu se Švédskem udržely. V závěru ještě mohla vylepšit výsledek Novotná, sebrat bod naopak mohla domácím ještě kanonýrka Lindströmová.

"Máme z toho výsledku ohromnou radost, ale nepřeceňujeme to. Čekají nás zápasy se Švýcarskem a Finskem a už se na ně soustředíme. Pokud bychom podali špatný výkon, tak bychom dnešní výsledek degradovali. Budeme chtít dokázat, že jsme se zvedli," řekl trenér Marks, jehož tým dosud se soupeřkami v evropské sérii vždy prohrál a často vysoko. "Je to pro hráčky obrovské povzbuzení za dřinu, šly do toho v zápase nadoraz. Hráli jsme ze zajištěné obrany, holky blokovaly střely a nedovolily Švédkám brejky nebo kombinace do prázdné branky," dodal.

Salming Cup:
Česká republika - Švédsko 3:3 (0:1, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 31. Šindelová (Novotná), 37. Rozumová (Novotná), 52. Billá (Macurová) - 18. Lindströmová (Widarová), 27. Lindströmová, 34. Lindstömová (Dahlérusová). Rozhodčí: Saariová, Kosonenová (obě Fin.). Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 175.
Finsko - Švýcarsko 5:2 (2:1, 2:1, 1:0)

Reklama