Hlavní obsah

Vernerův největší soupeř Takahaši se ohlásil ze závodu v Číně

TOKIO

Český krasobruslař Tomáš Verner se dostal do role největšího favorita nadcházejícího závodu Grand Prix v Číně. V Pekingu totiž bude chybět světový rekordman Japonec Daisuke Takahaši, který se odhlásil kvůli zranění kolena. V úterý to oznámila Japonská bruslařská federace.

Článek

Stříbrný medailista z loňského mistrovství světa Takahaši si poranil pravé koleno v pátek na tréninku. Zranění dvaadvacetiletému krasobruslaři nedovolí závodit v pátek a sobotu v Pekingu, další start v Grand Prix má naplánovaný na konec listopadu na domácí půdě v Tokiu.

Mistr Evropy Verner s osobním rekordem 232,67 bodu ční nad ostatními účastníky pekingského závodu. Osobní rekordy nad 200 bodů mají už jen Američané Stephen Carriere a Jeremy Abbott a Švéd Kristoffer Berntsson. Překvapit může ruský krasobruslař Arťom Borodulin, úřadující juniorský vicemistr světa.

Verner si v Pekingu zopakuje situaci z loňského závodu Grand Prix v Paříži, kdy se po odhlášení domácího favorita Briana Jouberta stal největším kandidátem na vítězství. Tehdy to psychicky neunesl a po pokaženém krátkém programu skončil až šestý.

Reklama

Související témata: