Hlavní obsah

Čtveřici českých boxerů čeká start na ME, pokusí se překvapit

PRAHA

Čtveřice českých boxerů ve středu odletěla na mistrovství Evropy do Liverpoolu, kde se pod vedením trenéra Miroslava Vrby pokusí překvapit. Martin Svoboda, Michal Vodárek, Lukáš Viktora ani Vladimír Průša nepatří mezi medailové aspiranty. Naposledy se český boxer umístil na stupních vítězů v roce 1996, kdy získal Pavol Polakovič bronz.

Článek

Nejzkušenějším členem výpravy je Viktora, který startoval na minulém evropském šampionátu i na posledních dvou mistrovstvích světa. Na předchozím MS v Chicagu se představil i Průša, zatímco Svobodu a Vodárka čeká mezinárodní premiéra na velkém turnaji.

Pouze Svobodovi, který v říjnu vyhrál kvalitně obsazený turnaj v Ostravě a letos také získal bronzovou medaili na akademickém mistrovství světa, ale hradí start na ME Česká boxerská asociace.

Vrba před odletem nechtěl šance svých svěřenců odhadovat. "Uvidíme po losování. Momentálně ani nevíme, jaká bude v Liverpoolu konkurence," řekl Vrba ČTK.

Vrcholem letošní sezony totiž byly olympijské hry a řada boxerů evropský turnaj vynechává, případně už ukončila amatérskou kariéru. V české výpravě chybí například Zdeněk Chládek, který minulý týden vybojoval na mistrovství světa juniorů v mexické Guadalajaře bronzovou medaili.

Nominace:
Martin Svoboda (do 69 kg), Michal Vodárek (75 kg), Lukáš Viktora (91 kg), Vladimír Průša (nad 91 kg).

Reklama