Hlavní obsah

Švýcarsko společně s MOV finančně podpoří sportovní federace

Švýcarská vláda společně s Mezinárodním olympijským výborem (MOV) podpoří půjčkami mezinárodní sportovní organizace, jež mají v zemi sídlo. Finanční pomoc se nebude týkat vedle MOV ani světové fotbalové federace FIFA a evropské UEFA, jež jsou ekonomicky zajištěny. Federální vláda o tom dnes rozhodla na svém zasedání.

Foto: fifa.com

Švýcarská vláda společně s Mezinárodním olympijským výborem (MOV) podpoří půjčkami mezinárodní sportovní organizace, jež mají v zemi sídlo. FIFA však mezi nimi nebude.

Článek

Ve Švýcarsku sídlí zhruba 60 sportovních federací, kterým hrozí finanční problémy kvůli zrušení velkých akcí v době pandemie koronaviru. Na pomoci se má MOV podílet z 50 procent, druhou část poskytnou příslušné kantony a vláda. Výše půjčky nebyla uvedena.

Sídlo ve Švýcarsku mají například světové federace cyklistiky, basketbalu, ledního hokeje, volejbalu a triatlonu. Sídlí tam mimo jiné také evropská atletická asociace.

Švýcarská vláda dnes také rozhodla o půjčce 350 milionů franků (9,1 miliardy korun) pro místní fotbalovou a hokejovou ligu a dalších 150 milionů (3,9 miliardy korun) poskytne národnímu olympijskému výboru pro výkonnostní i masový sport.

Reklama

Související témata: