Hlavní obsah

Krasobruslař Verner je po krátkém programu v Číně čtvrtý

PEKING

Český krasobruslař Tomáš Verner zatím na svém úvodním závodě Grand Prix nepotvrzuje roli favorita, před sobotními volnými jízdami mu patří čtvrtá pozice. Úřadující mistr Evropy v pátek v Pekingu v krátkém programu získal 65,55 bodu a zaostal o čtrnáct bodů za svým osobním maximem.

Článek

Verner si pro tuto sezónu nechal krátký program z loňska, ale místo kombinace trojitého flipu s trojitým toeloopem chce na úvod zařazovat čtverný toeloop s trojitým. V Číně mu však pokus o čtverný skok nevyšel, zbyl z něj pouze dvojitý. Kombinaci pak zachraňoval zařazením dvojitého toeloopu po lutzu, ale ve známce za technickou hodnotu jízdy zůstal daleko za nejlepšími.

Na vedoucího Američana Jeremyho Abbotta ztrácí Verner jedenáct a půl bodu. Jedenáctý muž březnového mistrovství světa se do vedení dostal díky osobnímu rekordu v krátkém programu, za který dostal od rozhodčích 77,05 bodu.

V soutěži sportovních dvojic podle očekávání na stupních vítězů převažovali domácí krasobruslaři. Vyhráli úřadující vicemistři světa Tan Čang a Chao Čang, třetí skončili světoví šampioni z roku 2006 Čching Pchang a Ťian Tchung. Mezi ně se dokázali vklínit Ukrajinci Taťjana Volosožarová a Stanislav Morozov.

Grand Prix:
Muži - krátký program: 1. Abbott (USA) 77,05, 2. Chipeur (Kan.) 72,70, 3. Carriere (USA) 72,00, 4. Verner (ČR) 65,55.
Sportovní dvojice: 1. Tan Čang, Chao Čang (Čína) 182,22, 2. Volosožarová, Morozov (Ukr.) 175,05, 3. Čching Pchang, Ťian Tchung (Čína) 171,86.

Reklama