Hlavní obsah

Korbel si zahrál letos poprvé na Pro Tour čtvrtfinále

BERLÍN

Český stolní tenista Petr Korbel se v Berlíně poprvé v sezóně probojoval do čtvrtfinále turnaje Pro Tour. V něm sedmatřicetiletý reprezentant sahal po postupu mezi nejlepší čtveřici, ale nakonec podlehl patnáctému hráči světového žebříčku Chuan Chih-Yuanovi z Tchaj-wanu v rozhodujícím sedmém setu.

Článek

Na cestě do čtvrtfinále Korbel zdolal Němce Larse Hielschera nečekaně hladce 4:0 na sety. "Hrál jsem s ním v bundeslize asi sedmkrát a nikdy to nebylo tak jednoznačné jako dnes," řekl Korbel.

Hielscher měl přitom v Berlíně velmi dobrou formu, když vyřadil elitní hráče Belgičana Jeana-Michela Saiva a Slovince Bojana Tokiče. "Podařilo se mi zápas zvládnout hlavně po taktické stránce. Hrál jsem hodně po lajně a tím jsem Hielschera nepouštěl k jeho pestré hře, kdy dokáže míčky rozhazovat po rozích stolu. Hrálo se podle mých not a to bylo pro vývoj zápasu rozhodující," uvedl Korbel.

Český reprezentant rozesmutněl zaplněnou halu, protože Hielscher byl v té době posledním německým zástupcem v soutěži. Do ní se však poté vrátil miláček berlínského publika Timo Boll, který sice prohrál 3:4 s Rumunem Adrianem Crisanem, ale ten byl posléze diskvalifikován po kontrole pálky.

Ve čtvrtfinále vedl Korbel 3:2 na sety. Favorizovaný soupeř však lépe zvládl úvod rozhodující sady a dokonal obrat. "Naše vzájemné zápasy jsou vždy vyrovnané. Škoda koncovky třetího setu. Dostal jsem dvě prasátka a rázem jsem prohrával 8:10. Při troše štěstí mohla sada dopadnout v můj prospěch a mohlo to být jiné. Nedá se nic dělat, závěr utkání pak vyzněl pro soupeře," uvedl Korbel.

Se svou hrou v Berlíně byl spokojen. "Hrálo se mi opravdu dobře. Teď mě čeká ještě další turnaj Pro Tour ve Varšavě. Chci se pokusit vybojovat nějaké další body, které potřebuji, abych se kvalifikoval na turnaj nejlepších Evropanů TOP 12," dodal Korbel.

Stolní tenis - Pro Tour v Berlíně:
Muži, dvouhra - osmifinále::
Korbel (ČR) - Hielscher (Něm.) 4:0 (4, 9, 6, 6).

Reklama

Související témata: