Hlavní obsah

Boxer Kraj nemá smlouvu, uvažuje o konci kariéry

Německá boxerská stáj SpotLight neprodloužila smlouvu s Rudolfem Krajem, který v říjnu prohrál zápas s Italem Giacobbem Fragomenim o profesionální titul mistra světa organizace WBC. Stříbrný olympijský medailista z roku 2000 proto nyní uvažuje o konci kariéry.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Český boxer Rudolf Kraj

Článek

Kraj v profesionálním ringu vyhrál 14 duelů za sebou, po první porážce se však pro německý tým stal neperspektivním. "Smlouva mi končila a bylo mi řečeno, že už se jim nevyplatí, aby ji prodloužili," uvedl v pondělním vydání deníku Sport boxer, který v příštím týdnu oslaví 31. narozeniny.

"Nikomu nic nevyčítám. Jsem už pro ně starej a prej by trvalo dva roky, než bych zase mohl bojovat o velkej titul. Vedle toho mi po každým zápase hrozila operace," řekl Kraj, který na počátku listopadu absolvoval další operaci pravého lokte.

Nyní se chce věnovat svému sportovnímu centru v Mělníku a připouští, že jeho kariéra může skončit. "Do náročný přípravy se dám jen v případě, že se mi to vyplatí," prohlásil Kraj, který ještě teoreticky může dostat nabídku boxovat o světový titul jako vyzyvatel.

"Teď ale fakt nic neplánuju. Budu se sice pro jistotu udržovat v kondici, kdyby se urodila zajímavá nabídka, jenže sám tomu teď moc nevěřím," dodal.

Reklama