Hlavní obsah

Boxer Konečný se v sobotu utká v Polsku s Maďarem Petrovicsem

PRAHA

Český profesionální boxer Lukáš Konečný se v sobotu po čtyřech měsících představí v ringu. Třicetiletý člen německé stáje SES Ulfa Steinfortha se v polských Katovicích utká s Janosem Petrovicsem z Maďarska v zápase lehké střední váhové kategorie, který je vypsaný na osm kol.

Článek

O sedm let starší Petrovics má na kontě 33 profesionálních zápasů, ze kterých čtrnáct vyhrál. Pro Konečného by měl být duel přípravou na plánovaný odvetný souboj s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem o titul mistra světa organizace WBO. "Nečekám úplně jednoduchý zápas, ale pokud se chci utkat s Dzinzirukem, musím ho porazit. Favoritem ale určitě jsem," řekl Konečný.

Brněnský rodák se s Dzinzirukem utkal v dubnu a zápas prohrál 0:2 na body, což se řadě odborníků ani členům jeho týmu nelíbilo. Světová boxerská organizace WBO ale protest zamítla. Zástupci ukrajinského boxera však souhlasili s odvetou, která sice už jednou musela být zrušena, ale na jaře příštího roku by k ní mělo dojít.

"Stoprocentně jisté to není, ale vše k tomu směřuje. Ujišťují mě, že k ní dojde," řekl Konečný, jenž by měl proti Dzinzirukovi nastoupit opět v Drážďanech. Případná porážka s Petrovicsem by ale tyto plány zhatila. "Proto nechci nic podcenit," uvedl Konečný, který v sobotu bude usilovat ve 41. zápase o 38. vítězství.

Reklama