Hlavní obsah

Vývoj v Tokiu přiblížil Vernerovi účast ve finále Grand Prix

Vývoj posledního závodu krasobruslařské Grand Prix v Tokiu nahrává Tomáši Vernerovi, který má šanci kvalifikovat se do šestičlenného finále seriálu. Mistr Evropy je v celkovém hodnocení na průběžné páté příčce a ze čtveřice závodníků, kteří ho ještě mohli předstihnout, si v pátečním krátkém programu vybudoval výhodnou pozici jen Američan Johnny Weir.

Článek

Bronzový medailista z letošního mistrovství světa je na průběžné druhé příčce za domácím Nobunarim Odou. Japonský krasobruslař Vernera neohrožuje, protože v jiném závodě Grand Prix nestartoval. Pokud by Weir druhou příčku udržel, zopakoval by umístění z Americké brusle a s 26 body by Vernera v celkovém pořadí o dva body porazil.

Třináct bodů za druhé místo z prvního závodu má zatím na kontě i jiný Američan Stephen Carriere, který je však po krátkém programu až na průběžné páté příčce. Aby se dostal před Vernera, musel by skončit nejhůře třetí a navíc se ve volné jízdě přiblížit osobnímu maximu 145,25 bodu ze závodu v Pekingu.

Teoretickou šanci na účast ve finále Grand Prix v Koreji mají i Francouz Yannick Ponsero a Kanaďan Kevin Reynolds, kteří by však museli závod v Tokiu vyhrát. Ponsero zajel třetí nejlepší krátký program, ale na lídra soutěže Odu ztrácí přes sedm bodů a navíc má ve volné jízdě o více než 23 bodů horší osobní rekord. Reynolds je po krátkém programu dokonce až šestý. Volné jízdy jsou na programu v neděli.

Reklama