Hlavní obsah

Korbel prohrál na Pro Tour ve Varšavě ve čtvrtfinále s Bollem

VARŠAVA

Petr Korbel se na turnaji Pro Tour ve Varšavě probojoval mezi osm nejlepších stolních tenistů, ve čtvrtfinále ho však zastavil nejlepší evropský hráč Timo Boll z Německa. Korbel předtím v osmifinále zdolal po dramatickém boji osmého nasazeného ruského soupeře Alexeje Smirnova 4:3 na sety.

Článek

Pátý hráč světového žebříčku Boll porazil sedmatřicetiletou českou jedničku 4:2. Proti favorizovanému Němci se Korbelovi zpočátku nedařilo, těsně prohrál koncovky tří úvodních setů a zdálo se, že utkání bude jasnou záležitostí nejvýše nasazeného hráče.

Ve čtvrté i v páté sadě však Korbel zabojoval a dokázal čtvrtfinálový zápas zdramatizovat. Osmadvacetiletý Boll ale v závěru prokázal svoji příslušnost ke světové extratřídě a po vítězství 11:8 v šestém setu postoupil do semifinále. Může tak navázat na svá prvenství z dvou předchozích turnajů Pro Tour v Salcburku a Berlíně.

S turnajem ve Varšavě se rozloučil i Lubomír Jančařík, který v semifinále dvouhry do 21 let podlehl Kirillu Šachkovovi z Ruska 2:4. Jančařík si i přes prohru zajistil účast ve finálovém turnaji, v kterém se v prosinci v Macau představí osm nejlepších mladých hráčů.

Korbel společně s Antonínem Gavlasem měli blízko k postupu do semifinále čtyřhry. Nakonec však s Portugalci Tiagem Apoloniou a Joaem Monteirem prohráli těsně 3:4.

Muži:
Dvouhra:
Osmifinále: Korbel (ČR) - Smirnov (Rus.) 4:3 (9, -5, -1, 6, 5, -5, 3).
Čtvrtfinále: Boll (Něm.) - Korbel 4:2 (8, 9, 8, -9, -10, 8).
Čtyřhra:
Osmifinále: Korbel, Gavlas (ČR) - Karakaševič, Tošič (Srb./SR) 4:3 (12, -6, 5, -11, 5, -6, 5).
Čtvrtfinále: Apolonia, Monteiro (Portug.) - Korbel, Gavlas 4:3 (7, -8, 8, -14, -6, 7, 9).

Reklama