Hlavní obsah

Šachové týmy Sněženek a Machrů bojují v Mariánských Lázních

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ

Mezinárodní a domácí šachová elita bojuje v těchto dnech v Mariánských Lázních. Utkávají se mezi sebou týmy Sněženek a Machrů, tedy šachové naděje proti zkušeným legendám čtyřiašedesáti polí. Týdenní turnaj skončí v sobotu.

Foto: František Kšajt, Právo

Vlastimil Hort se zdraví nad šachovnicí se svou úterní soupeřkou Janou Jackovou na šachovém turnaji v Mariánských Lázních.

Článek

K šachovnicím v mariánskolázeňském hotelu Cristal Palace usedli bývalý mistr světa Anatolij Karpov a také nejlepší český šachista druhé poloviny dvacátého

století mezinárodní velmistr Vlastimil Hort, který v osmdesátých letech emigroval a uvažuje o návratu z Německa do vlasti, a to právě do Mariánských Lázní.

V týmu Machrů ještě hrají slavný německý velmistr Wolfgang Uhlmann a islandský velmistr a bývalý předseda mezinárodní šachové federace FIDE Fridrik Olafsson.

V celku Sněženek nechybí česká vicemistryně světa do 18 let Kateřina Němcová. A už se zrodilo první velké překvapení. Anatolij Karpov prohrál s českou velmistryní Janou Jackovou, a to ve 22 tazích. Takhle rychle ve vážné partii prohrál teprve podruhé za svoji téměř půl století dlouhou šachovou kariéru.

V úterý večer zasedla k šachovnici s Anatolijem Karpovem Kateřina Němcová. „Je to pro mne velká čest, ale strach nemám. Ráda hraji útočně třeba s obětí figury,“ svěřila se před zápasem sympatická Pražačka, studentka a vicemistryně světa a mistryně Evropy do 18 let.

Turnaj v Mariánských Lázních pořádá občanské sdružení Pražská šachová společnost. Všechny partie jsou přenášeny on-line na internetových stránkách www.praguechess.cz.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články