Hlavní obsah

Mistrovský prsten Patriotů byl vydražen za více než milion dolarů

Za více než milion dolarů byl vydražen mistrovský prsten za vítězství New England Patriots v Super Bowlu v sezoně 2016. Majitel klubu Robert Kraft se rozhodl vzdát cenné památky na pomoc potřebným v době koronavirové krize a nový majitel za prsten zaplatil 1,025 milionu dolarů, tedy téměř 26 milionů korun.

Foto: Michael Dwyer, ČTK/AP

Žena s ochranou obliečeje sleduje náklaďák týmu New England Patriots.

Článek

Prsten obsahuje 283 diamantů, což připomíná památný obrat Patriotů ve finále NFL proti Atlantě Falcons. Tým New England totiž prohrával už 3:28, přesto Super Bowl po prodloužení popáté vyhrál.

Totožnost nového majitele prstenu nebyla zveřejněna. Vyvolávací cena byla 75 000 dolarů (1,9 milionu korun), dražba trvala jedenáct dnů. Vítěz se navíc s americkým miliardářem Kraftem setká na stadionu Gillette a může si prohlédnout jeho kancelář. Do sídla klubu ve Foxborough ho dopraví klubové letadlo.

Do sbírky All In Challenge již dříve přispěla i někdejší hvězda Patriots Tom Brady. Za večeři s ním a lístky na jeho první zápas za Tampu Bay zaplatil zájemce 800.000 dolarů. V projektu, do kterého se zapojila řada sportovních, filmových a hudebních celebrit, se vybralo k dnešnímu dni již přes 45 milionů dolarů.

Reklama

Související témata: