Hlavní obsah

Obhájci titulu Arrows zdolali na úvod baseballové extraligy Draky

Ostrava

Baseballisté Arrows Ostrava vykročili do opožděného ročníku extraligy cennou výhrou. Králové uplynulých dvou sezon dnes nepovolili ani bod Drakům Brno a zvítězili 3:0. Pražští Eagles si poradili s nováčkem ze SaBatu jasně 15:3 a Technika Brno uspěla v Blansku 12:9.

Foto: Jan Beneš

Baseballisté Arrows Ostrava. Ilustrační foto.

Článek

Čeští baseballisté rozehráli nejvyšší soutěž po uvolnění opatření proti šíření nového typu koronaviru jako první v Evropě.

Ostravský triumf řídili z kopce reprezentační nadhazovači Boris Bokaj a od šesté směny Ondřej Satoria. Oba udělali pět strikeautů a ve spolupráci s obranou udrželi čisté konto. Body zařídili solo homerunem Jakub Grepl a dva "stáhl" Tomáš Juněc.

Pražská premiéra nového ročníku skončila za drobného deště předčasně po sedmi směnách. Favorizovaní Eagles doběhli po dvanácti odpalech pro patnáct bodů a nedali SaBatu šanci. Tři odpaly včetně jednoho homerunu zaznamenal Marek Chlup, který nastoupil netradičně na místě chytače.

Nejvyrovnanější zápas se odehrál v Blansku. Domácí Olympia ještě po šesté směně vedla nad Technikou 9:5, ale v sedmé směně Brno duel otočilo sedmi body. Výhru v závěru udržel bývalý reprezentační nadhazovač Michal Sobotka, který do Techniky přišel z Draků stejně jako ikona Pavel Budský.

Extraliga pokračuje dalšími zápasy v sobotu a v neděli.

Baseballová extraliga:
Arrows Ostrava - Draci Brno 3:0
Eagles Praha - SaBaT Praha 15:3
Olympia Blansko - Technika Brno 9:12

Reklama

Související témata: