Hlavní obsah

Nadhazovač Sabathia získal rekordní smlouvu v Yankees

NEW YORK

Baseballista Carsten Charles Sabathia se dohodl s New York Yankees na rekordní smlouvě, která z něj učiní nejlépe placeného nadhazovače v historii zámořské ligy MLB. Osmadvacetiletý hráč, jenž dosud hájil barvy Milwaukee, si během následujících sedmi let vydělá 161 miliónů dolarů (přes tři miliardy korun). Za sezonu si v průměru přijde na 23 miliónů dolarů, více pobírá v soutěži pouze jeho nový týmový kolega Alex Rodriguez (27,5 miliónu).

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

"Jsem si jistý, že by ho chtěl mít v týmu každý. Na nadhazovacím kopci je tím, kdo zastraší soupeře," pochvaluje si nového kolegu kapitán Yankees Derek Jeter, jenž patří rovněž do elitní desítky nejlépe placených hráčů v MLB.

Angažování Sabathii bylo pro nejbohatší ligový tým prioritou po skončení sezony, v níž po 13 letech chyběl v play-off. Právě Sabathia byl vůdčí postavou Milwaukee, které si naopak ve vyřazovacích bojích zahrálo poprvé od roku 1982. Generální manažer Brewers Doug Melvin mu nabídl pětiletou smlouvu na 100 miliónů dolarů, ale ve středu už byl informován, že se jeho snaha udržet klíčového nadhazovače byla marná.

Desítka nejlépe placených hráčů MLB (průměrný roční příjem v miliónech dolarů):
1. Alex Rodriguez 27,5, 2. C. C. Sabathia (oba NY Yankees) 23, 3. Johan Santana (NY Mets) 22,9, 4. Miguel Cabrera (Detroit) 19, 5. Derek Jeter (NY Yankees) 18,9, 6. Carlos Zambrano (Chicago Cubs) 18,3, 7. Andruw Jones (LA Dodgers) 18,1, 8. Vernon Wells (Toronto), Barry Zito (San Francisco) a Ičiro Suzuki (Seattle) všichni 18.

Reklama