Hlavní obsah

Pála získal titul PABA, Nizozemce Duivena zdolal technickým k.o.

PRAHA

Český boxer Ondřej Pála získal titul mistra organizace PABA v supertěžké váze, který mu vynesla výhra nad Nizozemcem Harrym Duivenem. Pála středční pražský zápas rozhodl v 11. kole, v němž rozhodčím došla s Duivenem trpělivost a z ringu jej vykázali technickým k.o. Čtyřiadvacetiletého profesionálního boxera z Prahy čeká na jaře semifinále organizace WBA.

Článek

Nizozemec s viditelnou nadváhou byl od začátku pasivnější a Pálou se nechal po ringu doslova tlačit. Jen občas a z těsné blízkosti dokázal českého protivníka zaskočit rychlým výpadem, jinak jeho údery končily jen na Pálových rukavicích.

Od čtvrtého kola se Pálova převaha začala stupňovat. Neohrabaně působící Duiven se bránil jen s obtížemi a více ran rozdal v nesčetných klinčích, do nichž se stále častěji vrhal.

Duiven zkoušel Pálu rozhodit i několika provokacemi, těmi si ale jen proti sobě poštval zaplněné hlediště haly v hotelu Hilton. Český boxer se začal dostávat k trojným úderům až v desátém kole, v němž také Nizozemce poprvé srazil k zemi.

V jedenáctém kole už Duiven ztratil poslední zbytky elegance a v ringu připomínal spíše zápasníka než boxera. Po jednom z jeho dalších zoufalých skoků do klinče proto rozhodčí zápas ukončil technickým k.o.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články